Este profesor de matematica la liceul “N.Balcescu” din Cluj-Napoca. A predat matematica si in Franta, la liceul “Suzanne Valadon” din Limoges, si in SUA, in Holly-Hill, Carolina de Sud.

A participat la clubul de sah al orasului Limoges (1993-1994).

Intre 1994-2002 a organizat si condus clubul de sah al liceului E.Racovita din Cluj-Napoca.

In 2000-2001 a organizat si condus clubul de sah al liceului Holly-Hill Roberts High obtinand diploma de antrenor de la federatia americana de sah.

Un elev al sau a castigat campionatul scolar de sah al Carolinei de Sud si a participat la Supercampionatul SUA, desfasurat la Kansas-city, in aprilie 2001.

Din anul 2002 a organizat si condus clubul de sah al liceului “N.Balcescu”.Mai multi elevi romani din cluburile de sah s-au indreptat spre performanta, ajungand intre primii 10 jucatori din tara la categoria lor de varsta.

“In momente de cumpana, omenirea revine la lucrurile simple, elementare. In plina epoca a vitezei, a mijloacelor de transport ultrarapide, omenirea a redescoperit bicicleta. In marile orase din vestul Europei exista piste, parcari si semafoare speciale pentru biciclisti. O revenire la exercitiul fizic, la aerul curat, la placerea de a face miscare.

In plina epoca a tehnologiei informationale, a calculatoarelor superperformante, sa redescoperim placerea de a gandi simplu, direct, cu propria minte, de a analiza, de a crea si de a ne bucura de toate acestea. Sahul ne ofera aceasta minunata posibilitate, la indemana tuturor.

Departe de casa, in alte tari, am cunoscut, jucand sah, oameni interesanti, mi-am castigat prieteni-fara a fi jucator de performanta. Am obtinut rezultate care mi-au adus multe bucurii, alaturi de elevii mei romani sau straini.

Parinti, oferiti copiilor acest atu pentru viata !

Tabla si piesele de sah nu trebuie sa lipseasca de pe masa lor de lucru.

Eu am deschis partida…urmatoarea mutare va apartine”.

Prof. E.SITARU

No comment

Leave a Reply